Peuteropvang

/Peuteropvang
Peuteropvang2018-11-15T14:45:22+00:00

De peuteropvang is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Kinderen van 2 en 3 jaar kunnen op onze peuterspeelzalen iedere week onder deskundige begeleiding spelen met hun leeftijdsgenootjes. Spelenderwijs vergroten de peuters hun ervaringswereld. Op de peuteropvang leren we kinderen een aantal belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken met andere kinderen, knutselen in de groep, op je beurt wachten en eerlijk delen. Op speelse wijze maakt je peuter kennis met woorden, cijfers, kleuren en vormen. Vaardigheden die de overgang naar de basisschool straks soepeler laten verlopen.

Goed om te weten:

  • Aanmelden is mogelijk vanaf 12 maanden.
  • De Peuteropvang is 40 weken per jaar open. Tijdens de schoolvakanties is de peuteropvang gesloten.
  • Op alle onze locaties gebruiken wij educatieve methodes en programma’s (VVE) die de ontwikkeling van uw kind stimuleren en bijdragen aan een soepele overgang naar de basisschool.
  • Wij werken samen met basisscholen om een doorlopende ontwikkellijn te waarborgen. Zo gebruiken wij op bijna al onze locaties hetzelfde observatie- en registratiesysteem als de basisschool, om de ontwikkeling van uw kind van 2-12 jaar goed bij te kunnen houden.
  • Wij zorgen voor uitdagend spelmateriaal, ontdek-, verkleed- en bouwhoeken en een activiteitenprogramma gericht op sport, natuur, creativiteit en cultuur.